Inspiratiedag 2020

Inspiratie dag voor de Grote Zus nanny’s met de volgende thema’s: 
Jongens gedrag (h)erkend en begeleiding van (hoog) begaafde kinderen

In navolging op een geslaagde inspiratie dag van april 2019 organiseerden Grote Zus een tweede inspiratie dag. De eerste workshop “jongensgedrag (h)erkend” werd gegeven door Kirsten Zitman. Zij heeft ons meer inzicht gegeven in de verschillen tussen (de ontwikkeling van) het brein van jongens en meisjes. Door deze kennis kunnen wij als opvoeder onze houding en activiteiten beter afstemmen op jongens.

De tweede workshop werd gegeven door Annette Damman. Annette is kennis-en ervaringsspecialist op het gebied van hoogbegaafdheid en oprichter van coachingspraktijk “Licht op talent”. Zij heeft ons eerst meegenomen in een stuk achtergrondinformatie over hoogbegaafdheid. Welke signalen zou je als opvoeder bijvoorbeeld kunnen herkennen bij jonge kinderen? Om ons vervolgens tips en tools te geven hoe je als opvoeder deze kinderen kunt begeleiden. 

Als afsluiting hebben wij mogen genieten van een goed verzorgde lunch waarbij wij hebben nagepraat over de workshops gegeven door deze twee bevlogen professionals!