Nanny K uit Leiden

K. is 58 jaar en is met haar man en één van haar dochters woonachtig in Leiden. Naast de opvoeding van eigen dochters, heeft K. ruime ervaring op het kinderdagverblijf en werkt zij al langere tijd als nanny bij gezinnen met jonge kinderen. K. vindt communicatie met kinderen heel erg belangrijk. Ze kijkt naar wat kinderen nodig hebben, ze heeft een respectvolle benadering naar hen toe en erkent hun gevoelens. Ze geeft kinderen het vertrouwen om dingen te onderzoeken en te ondernemen en houdt daarbij altijd oog voor de veiligheid. 

K. speelt en lacht graag met kinderen. Ze gaat graag met hen op pad naar bijvoorbeeld de kinderboerderij, picknicken of gewoon een stukje wandelen. In het aanbod van activiteiten kijkt ze waar de interesses van de kinderen liggen. Het voordeel van het werken als nanny vindt zij dat je veel beter kunt kijken en inspelen op de behoeftes van kinderen. 

K. vertelt:

Ik werk vanuit het gedachtengoed van Aware Parenting, een opvoedfilosofie gebaseerd op hechtingsbevorderend ouderschap, democratische discipline en kinderen helpen herstellen van stress door middel van het ontladen van emoties.

In het begeleiden van kinderen, vind ik het heel belangrijk dat de band die ik met ze heb, een veilige is. Ik geloof in oprechte verbinding. Ik sluit aan bij het kind is en de signalen die het geeft.   

Ik geloof in het serieus nemen van de behoeftes van kinderen die achter ‘lastig’ gedrag schuilgaan. Ik geloof in liefdevol begrenzen, zonder dreiging van straf of time-outs of beloningen.

Ik geloof in een afgestemde verbinding waar het kind zich veilig kan uiten en gevoelens en emoties kan verwerken. Ik heb een accepterende en bemoedigende houding wat betreft grote gevoelens waar kinderen soms doorheen gaan. Ik geloof dat kinderen geholpen zijn door nabijheid en steun als ze zich emotioneel ontladen.

Ik geloof in de kracht van spel, plezier en lachen.

Wat wil je nog meer weten over mij?

Naast mijn werk als nanny bij Grote Zus begeleid ik ouders in het avontuur dat ouderschap heet. Ouderschap is een prachtig en kwetsbaar iets waar je serieus mee om wil gaan. 

Ouderschap kan heel wat in je oproepen en ik ben graag een schuld en schaamtevrije plek om tot groei te komen en de ouder te worden die je graag wilt zijn.

Nog meer over mij?

Ik houd van de natuur en ben veganist. Ik houd van chocola, lezen en een goed gesprek.

K. is op zoek naar een gezin met 1 of 2 jonge kinderen in Leiden (of omstreken) voor 1 of 2 dagen in de week. Zij is op korte termijn beschikbaar.

Neem gerust contact op met Grote Zus om de mogelijkheden te bespreken: Marleen: 0638398322 of info@grote-zus.com t.a.v. interesse samenwerking nanny K.