nanny Emma

Mijn naam is: Emma van ’t Hof en ik ben dertig jaar. Ik ben sinds september 2019 met veel plezier gastouder bij Grote Zus. Voordat ik gastouder was, heb ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd aan de Hogeschool Leiden. Ik heb na mijn opleiding op groepen gewerkt met kinderen en ik heb individuele begeleiding gegeven. Bij de individuele begeleiding merkte ik dat ik echt de aandacht en tijd kon geven aan de kinderen, wat ik erg fijn vond. De individuele begeleiding was helaas maar elke keer voor een korte periode. Ik ging goed nadenken wat ik wilde gaan doen. Ik dacht terug aan de tijd waarin ik oppas was en ik vond dit eigenlijk heel leuk om te doen! 

Ik ging op zoek naar werk bij een gastouderbureau. Ik kwam een leuke vacature tegen bij Grote Zus. Ik nam contact op met het bureau en ik werd snel teruggebeld. Ik kreeg een warm welkom en wij zijn snel een gesprek aangegaan. Ik ben gestart in een heel fijn gezin met drie jongens. Ik merkte dat er snel een klik was met de ouders en de kinderen. 

Nu bijna vier jaar verder ben ik nog steeds bij hetzelfde gezin. Ik heb het namelijk nog steeds erg naar mijn zin. Ik vind het heel waardevol en persoonlijk werk. Je bouwt echt een band op met een gezin, je werkt samen en je ziet de kinderen groeien in hun ontwikkeling. Volgens de ouders maak ik onderdeel uit van hun gezin en zo voelt het ook! 

Het is altijd gezellig met de drie jongens (nu 7, 8 en 11). Wat ik graag doe met de kinderen is: buiten spelen, knutselen, spelletjes spelen, bakken of een uitstapje maken naar bijvoorbeeld een museum. Maar vooral de kleine dingen maken het leuk om gastouder te zijn: als je ziet dat de kinderen zichzelf kunnen zijn bij jou, je erbij betrekken (door iets aan je te laten zien of door te vragen of je ergens aan mee wilt doen, dat wij van elkaar leren en gezellige gesprekken voeren waarin wij kunnen lachen. 

Ik ben erg tevreden met de samenwerking met Grote Zus. Marleen staat altijd voor je klaar. Ik merk dat ik alles aan haar kan vragen en dat zij altijd heel fijn meedenkt als ik wat wil overleggen. Er zijn ook genoeg evaluatie momenten en Marleen komt elk jaar een bezoekje brengen. Er worden bij Grote Zus veel activiteiten aangeboden, zoals: cursussen, knutselactiviteiten en wandelingen. Je mag zelf kiezen waar je aan mee zou willen doen. Ik vind het leuk om op deze manier ook in contact te komen met de andere gastouders en om ervaringen uit te kunnen wisselen. 

In oktober start ik voor één dag in de week bij een nieuw gezin, waar ik ook erg zin in heb! Ik volg ook nog de opleiding: Financieel Administratief Medewerker. Het werken als gastouder is goed te combineren met eventueel ander werk of een opleiding.

Ik kan Grote zus iedereen aanraden!